Vasyl Balan

Kyiv, Ukraine
1 Fearless Award
1,017 Likes
$$$$
+ Add to Favorites
Vasyl Balan

Contact Vasyl Balan







Hello! My name is Vasyl. I really like to take photographs of happy people all over Ukraine and abroad. I like to meet new people and travel a lot. I would like to tell the story of your wedding day in pictures for you, your children and your grandchildren. 
 
I love to be invisible, to blend in like one of your guests. I really like to reflect the atmosphere of the wedding day and the mood and emotions of the people. I also understand how important the family pictures are on this special day. I want to give you an opportunity to re-live that day, with all the emotions and atmosphere, every time when you look at your wedding pictures! I prefer to take candid pictures, not posed, theatrical photographs. 
 
I try to find new and unusual aspects of color and emotion in pictures. I pay a lot of attention to the important details which sometimes are so hard to notice. I try to avoid unnaturalness in composition and frame. On your wedding day, you should not have to worry about your photos or your photographer. Relax knowing I am ready to capture your smiles, happiness and sheer joy with photos you'll love and cherish forever.

Where are you located? Do you charge a travel fee for weddings not in your location?

I'm from Ukraine, but I am photographing in different countries. Mostly in Italy. I do not charge a flight fee if I'm in another country but I can charge shipping cost if you need to travel a lot.

How long have you been in business? How many weddings have you photographed as the main photographer?

In photography business I am 5 years old. Photographed 91 weddings.

Describe your "style" of wedding photography.

I love to photograph people like they are! Make the best photos for people!

What's the typical wedding coverage package that you offer? What is the price?

Usually from 8-12 hours coverage. Price start at 1500€

Do you have a studio where we can meet? Do you use Skype?

So I have a studio and skype, I'll be happy to meet or call.

What are your professional degrees, credentials, affiliations? Have you taken any recent educational workshops or classes?

I spent 10 own master classes.

Is there anything else you'd like to share about yourself?

If you also need a video, I work with a team of several video operators.

Read More

2 Real Recommendations

Истинное счастье - любить то, что делаешь и делать то, что любишь. Только творческий труд, пропущенный через сердце мастера и окутанный его любовью становится шедевром. Необыкновенно светлая улыбка Васи и его горящие глаза не оставляют сомнений - этот человек целиком отдается любимому делу.
Мы готовились к свадьбе в Исландии целый год и первым, самым важным пунктом в списке невесты было - найти фотографа. Больше всего на свете я боюсь зубных врачей и фотографов. Я каменею перед камерой, не знаю куда смотреть, как вести себя естественно, с ужасом я представляла, как нам придется обниматься и Read More (о Боже!) целоваться на камеру с моим женихом при незнакомом человеке.
Задолго до поездки в Исландию в Instagram я наткнулась на страницу фотографа, подумала, что он иностранец и наверняка высокого о себе мнения, работает только с профессиональными моделями, а его фотографии, конечно же, безумно дорогие и недоступные. Так я прошла мимо Vasyl Balan
Когда мы познакомились с Васей, то два часа просто смеялись над невероятными рассказами о его путешествиях, меня сразу зацепила искренность и непосредственность этого светлого человека, «Вася хочет поехать в Исландию больше, чем кто-то из нас», - подумала я, - «вот мы и нашли тебя, родная душа». Мы подружились, Вася всегда в хорошем настроении звонил нам, а мы ему, обсуждали важные и неважные вопросы будущей фотосессии в любое время суток и считали дни до заветной даты. Вася, честно признаюсь, я сохранила все твои милые аудио-сообщения, начиная от грустно-обреченного: «Да без проблем, я не хочу надоедать, я думаю, что вы уже решили :(», и заканчивая радостным: «Вааау вот это клааасс платье!!!».
В день церемонии у нас был самый лучший фотограф, свадебный координатор, переводчик, экскурсовод и лидер команды в лице Васи. С ним легко и просто работать, как будто летишь на крыльях, Вася постоянно генерировал новые идеи, подсказывал, что нужно делать, как двигаться, сам он перемещался с невероятной скоростью вокруг нас, успевая отгонять туристов из кадра и протирать камеру от брызг водопада. Мы расслабились и наслаждались природой, мы доверились талантливому фотографу, и он сделал нашу свадьбу безупречной! Иногда во сне я до сих пор слышу голос: «Беги к нему, улыбайся, улыбайся, обернись, посмотри в его глаза…»
Мы благодарны тебе за всё, что ты для нас сделал, создал, сотворил, в этот день ты был рядом с нами в дождь, ветер, холод, лазал по скалам и обрывам ради шикарных ракурсов, ты жил и светился вместе с нами. Это было незабываемо! Талантливый, честный, открытый, ответственный, переживающий, настоящий, спасибо за твоё доброе сердце и твою любовь.
Знаешь, я не хотела поскорее получить готовые фотографии, ведь тогда всё закончится, в истории, к которой мы готовились все вместе целый год и написали её за один день появится точка и время полетит вперёд…но на твоих снимках мы навсегда останемся в Исландии, счастливые, искренние, наполненные любовью. Спасибо за прекрасные фотографии, распечатаю их все и расклею по дому, буду смотреть и плакать от счастья…
Вся моя семья желает тебе необычайных творческих высот, новых головокружительных проектов, выставок, путешествий.
А я знаю, что когда-нибудь мы снова окажемся в Исландии, поедем в долину Ландманналаугар, возьмем тебя, Макса, палатки и отправимся в горы…
С теплом, для друга Васи.
Женя, 2019 год
- ЕВГЕНИЯ + НИКОЛАЙ - July 16, 2019
Julia + Victor
Photographer who can be advised without thought. Even the guests of our holiday noticed that a person is a professional of his business, always chooses a perspective and makes several photo options. It's not just a person who comes to your holiday, picks and favors, it's primarily a person who becomes a part of your holiday and makes the best photos. There is a previous communication that helps in contact during the holiday, nobody needs time to "relax and tune in", because everything goes at a crazy pace. When we got the photo amazed, that's the moment when the photo was "like a pinterest," Read More and they got even better. In addition, the album is packed in a wooden case and separately printed photos in a leather envelope with a small hide on the flash drive, which we did not even immediately find. The canvas is made on canvas and looks like an oil painting. All at a high level, looks very expensive, professionally made and really decent work. Thank you, Vasily, do not miss this enthusiasm for your business and we want a lot of grateful customers.
- JULIA + VICTOR - July 15, 2018

3 Real Couples

Anya + Max
ANYA + MAX
August 16, 2018
 Iryna + Armen
IRYNA + ARMEN
June 11, 2018
 Lyubov + Potap
LYUBOV + POTAP
August 16, 2017